Acasa Tehnologie Ce s-a anuntat la Google I/O

Ce s-a anuntat la Google I/O

by Dragos Schiopu

google-i-o-13Conferinta anuala Google – numita I/O – a luat loc pe data de 15 mai in California si a rezultat  intr-o serie de anunturi – majoritatea referindu-se la imbunatatiri. Nimic incitant cum ar fi fost prezentarea Google Glass sau anuntul unei tablete noi, totusi este vorba de foarte multe schimbari care vor afecta felul in care utilizam produsele Google, si care ofera o mica idee in legatura cu evolutia Google in viitorul apropiat.

Google Maps poate gandi

Una dintre tacticile cele mai bune de la Google in ultima vreme este sa ia lucrurile pe care le stie despre dumneavoastra – care sunt destul de multe la momentul actual – si apoi nu doar sa vi le prezinte, dar sa le si analizeze si sa prevada, intr-o oarecare masura, de ce anume veti avea nevoie.

Aplicatia Maps acum se va modifica in conformitate cu felul in care o utilizati. Va utiliza informatiile pe care le are despre dumneavoastra pentru a sugera lucruri de facut in zona aleasa, personalizate pentru dumneavoastra. Apasarea pe un obiect va schimba harta sa evidentieze obiecte asociate din jur, si le va estompa pe cele mai putin asociate. Directiile acum beneficiaza de optiuni mai detaliate.

Sincronizare peste tot

Sistemul de notificari de la Android a fost mereu cu doi sau trei ani in fata lui Apple inca de la lansarea primului telefon Android. Pentru fiecare pas pe care il face Apple, Google mai face unul in plus. Daca Apple utiliza miscare swipe de sus in jos pentru a declansa o umbra de notificare, atunci Android au facut sa le poti inchide individual cu un swipe, sau sa te duci direct in meniu din acel loc.

Imbunatatirea vine sub forma de sincronizare. Asta inseamna ca daca inchideti o notificare pe telefon, aceasta nu va mai apare pe alte dispozitive Android sau in Chrome. Nu mai este nevoie sa faceti acelasi lucru de mai multe ori, o caracteristica inteligenta.

Inca un serviciu de streaming pentru muzica

Google a prezentat serviciul Google Play Music All Access – nu stiu cum au ajuns la acest titlu lung – care este identic in scop si functionalitate cu Spotify, Rdio, Zune sau Rhapsody. Dai zece dolari pe luna si asculti cat vrei, genul asta de servicii sunt intr-adevar foarte populare dar Google nu pare sa fi facut ceva special in aceasta privinta, nu ofera nimic in plus fata de celelalte aplicatii mentionate mai sus; de ce ai utiliza serviciul de la Google daca ai deja o aplicatie de gen instalata?

Google insista ca vrem comenzi vocale pentru cautat

Si-au petrecut foarte mult timp discutand imbunatatirile aduse comenzilor vocale pentru cautat, dar in industrie pararile sunt impartite in legatura cu potentialul acestei caracteristici. Google Glass deja se bazeaza pe ele dar Google intentioneaza sa purtam discutii intregi cu calculatorul, tableta sau telefonul nostru, ramane de vazut cum evolueaza.

Chat devine Hangouts

Google au realizat nevoia de a-si concentra multitudinea de platforme de comunitare – Google Chat, Google Talk, Gmail, Google Hangouts, Video Chats – intr-una singura, si anume Google Hangouts. Este disponibila pentru Android, iOS precum si ca o extensie de Chrome. Pare sa fie o versiune mai curata si mai puternica de GChat.

Google+ inca respira

Google+ beneficiaza de un design nou dar este putin probabil ca acesta sa atraga utilizatori noi. In noul design, fotografiile sunt mult mai bine administrate, fiindu-le corectate automat expunerea si culoarea, si mai mult, Google+ va incerca sa le grupeze pe baza de ceea ce contin, astfel ca toate fotografiile de la o petrecere vor fi adunate la un loc.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.