Acasa Tehnologie Necrolog pentru Google Glass

Necrolog pentru Google Glass

by Dragos Schiopu

Nu exista niciun dubiu ca proiectul ochelarilor inteligenti Google Glass este un proiect foarte interesant, insa este si un proiect blamat de foarte multi pentru ca incalca barierele intimitatii. Desi s-au produs nici mai mult nici mai putin de 1500 de exemplare, exista deja state in SUA care interzic folosirea acestui gadget in spatiul public, la volan etc. Dar te poti oare plictisi de Google Glass?

google-glass-Robert-Scoble

E clar! Google Glass e o revolutie precum au mai fost si alte tehnologii pe care dupa nu mult timp le-am dat uitarii. Ideea de a purta un gadget purtabil, un computer integrat intr-un ochelar ar trebui sa sune tentant pentru toti tocilarii si pasionatii de tehnologie. Si, da, chiar suntem multi dintre cei care nu am pus mana pe acest gadget, dar ne-am dori unul macar in teste. Ei bine, desi a fost unul din norocosii care au pus mana pe Google Glass, Robert Scoble, scria pe pagina sa de Facebook ca acest gadget pe care l-a purtat in fiecare zi timp de un an a inceput sa i se para ca arata „ciudati si hidosi”

Nu stiu exact ce l-a determinat pe Robert Scoble sa declare aceste lucruri, mai ales ca a fost unul dintre cei mai mari sustinatori ai acestui proiect inca de la inceput. Dupa primele doua saptamani in care a avut acest dispozitiv in teste spunea ca nu si-ar dori sa il mai dea jos de la ochi niciodata. Sa fie oare devina aceasta fotografie prin care dorea sa ne convinga cat de atasat e de proprii sai Google Glass? Chiar daca jumatate de internet a ras pe seama sa e posibil ca nu acesta sa fi fost factorul decisiv care l-a facut pe Robert Scoble sa spuna despre Google Glass ca sunt „ciudati si hidosi”.

Publicatia online ZDnet a facut o lista a minusurilor Google Glass, lista pe care vi-o prezentam si noi:

  • Pretul – la 1500 de dolari pretul e cam de trei ori mai mare decat ar merita
  • Disponibilitatea limitata – restrictia si rigurozitatea cu care se vand acesti ochelari este aproape dusa la extrem. Ochelarii sunt oferiti numai dezvoltatorilor, jurnalistilor si altor persoane importante.
  • Design-ul butucanos – design-ul pare a fi o problema pntru toate gadget-urile purtabile, insa in momentul in care poti gadgetul direct pe fata ta, atunci design-ul devine extraordinar de important
  • Camera frontala integrata – este cea mai controversata optiune a gadget-ului si trezeste repulsia si frica in cei care sunt in aceasi incapere cu un purtator de Google Glass.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Dragos Schiopu 23-04-2014 - 18:54

Sa nu uitam ca si ceasurile de la Samsung au camera integrata. Ca exista camere sub forma unui nasture, si ca putem filma pe cineva cu tot felul de dispozitive ascunse, chiar si intr-un pix pe care il porti la camasa.

Vlad Eu 23-04-2014 - 21:37

Ai dreptate, Dragos, insa la Gear stiu din proprie experienta ca e destul de greu sa faci o fotografie fara sa fii prins. E foarte evident cand faci fotografia si in plus de asta imaginea apare si pe ecran.
Cat despre nasturi si alte dispozitive, da, ai dreptate, sunt metode folosite, insa nu sunt atat de evidente. Daca as intra intr-un restaurant cel mai probabil nu as stii ca persoana din fata mea vrea sa ma filmeze. Si daca as stii ca are scopul asta, atunci, da, as fi stanjenit, la fel de mult cum as fi in fata cuiva care are Google Glass. Nu crezi ca e depasita o bariera cu acea camera?

Comentariile sunt inchise.